View next topic
View previous topic
Page 1 of 1
SAE - Automation, s.r.o. Forum Index -> Novinky
Author Message
NeCST projekt - Novinky
SAE
PostPosted: Tue Jan 25, 2005 12:00 am  Reply with quote
Site Admin


Joined: 01 Jan 1970
Posts: 16777215
Company: SAE - Automation

V rámci projektu NeCST (Networked Control Systems Tolerant to faults) sme náą softvérový balík OpcDbGateway doplnili o nové rozhrania Data Access podľa špecifikácie 3.0...

<img src="/images/necstlogo.jpg" align="left"> Naša spoločnosť spolupracuje s poprednými európskymi univerzitami a firmami na projekte NeCST (Networked Control Systems Tolerant to faults), ktorý je financovaný Európskou Úniou. Jeho cieľom je vyvinúť metódy v oblasti distribuovaných systémov riadenia za účelom zlepšenia vlastností diagnostických systémov odolných voči poruchám. Tento projekt by mal viesť k intenzívnemu používaniu NeCS technológií v oblasti distribuovaných automatizovaných systémov. Systémy spadajúce do rozsahu tohto projektu môžu byť považované za distribuovanú sieť vytvorenú uzlami pracujúcimi pod vysoko decentralizovaným riadením, ale so zjednotenými cieľmi komplexného systému. Viacej o NeCST projekte nájdete tu alebo na oficiálnej stránke projektu http://www.strep-necst.org/.

Výsledky tohto projektu prispejú k zvýšeniu spoľahlivosti, závislosti a dostupnosti systémov, čo by malo viesť k zlepšeniu ekonomickej výkonnosti európskeho priemyslu. V prvok kroku pre vytvorenie trhovo dostupného produktu, bude softvérový prototyp a jeho dosiahnuté výsledky priamo aplikované v konkrétnej priemyselnej aplikácii.

Projekt, je rozdelený do niekoľkých častí (tzv. pracovných balíkov). Každú časť má na starosti jedna skupina účastníkov projektu. Predmetom pracovného balíka WP7 (ktorého sme koordinátorom) je vývoj nástroja pre konfiguráciu priemyselného ethernetu a komunikačnej siete založenej na OPC štandardoch v optimalizovanej forme. Hlavným krokom je implementácia funkcii zabezpečujúcich "návrh a manažment komunikácie", do konfiguračného nástroja v profesionálnom softvérovom prostredí akým je OpcDbGateway .

Konfiguračná časť OpcDbGateway (zahŕňa funkcionalitu konfigurácie OPC tagov, využíva program SoftPLC pre beh programu, definuje štruktúru procesnej databázy a definuje alarmy) bude rozšírená o možnosť konfigurácie a optimalizácie hardvérovej štruktúry siete. Súčasťou konfigurátora bude OPC klient a preto môže byť tento konfigurátor využití nielen pri konfigurácii siete ale aj pri jej monitorovaní.

Beh programu OpcDbGateway bude rozšírený o monitorovanie vlastností siete, s možnosťou napojenia OPC serverov s OPC DA 3.x špecifikáciou a SNMP OPC serverom použitým pre zber dát zo sieťových komponentov.
OPC Data Access špecifikácia 3.0
Vzhľadom na uvedené požiadavky WP7 a celého projektu bolo potrebné rozšíriť vlastnosti systému OpcDbGateway o možnosť pripojenia OPC serverov vytvorených podľa najnovšej OPC Data Access 3.0 špecifikácie. Táto špecifikácia predpisuje štandardy (rozhrania) prístupu k dátam z rôznych sieťových a priemyselných zariadení.

Viacej o OPC DA 3.0 si môžete prečítať tu alebo na oficiálnych stránkach www.opcfoundation.org .

Demo verziu softvéru s implementovanými rozhraniami špecifikácie OPC DA 3.0 je možné stiahnuť v našom balíku SAEAutom OPC Suite , ktoré obsahuje nielen spomínaný softvér OpcDbGateway, ale aj 30 dňovú verziu OPCAdapter pre monitorovanie OPC premenných a simulačný server.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   

Post new topic   Reply to topic



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group