View next topic
View previous topic
Page 1 of 1
SAE - Automation, s.r.o. Forum Index -> SAEAUT SNMP OPC Server
Author Message
Doplnkové OPC UA rozhranie pre naše produkty
SAE
PostPosted: Tue May 04, 2010 10:02 pm  Reply with quote
Site Admin


Joined: 01 Jan 1970
Posts: 16777215
Company: SAE - Automation

Najnovšie verzie produktov SAEAUT SNMP OPC Server Enhanced 2.08 a OpcDbGateway 3.14 sú dodávané už aj s doplnkovým OPC UA rozhraním. OPC UA funkcionalitu si môžete vyskúšať pomocou OPC UA demo klienta, ktorý je súčasťou dodávky. Všetky ostatné vlastnosti produktov zostávajú nezmenené. Pri inštalácii produktov sa môžete rozhodnúť či chcete využívať OPC UA funkcionalitu.

Očakáva sa, že OPC UA nahradí veľmi úspešné OPC špecifikácie od OPC Foundation založené na technológii DCOM (DA – data access, HDA – historical data access, and A&E – alarms and events) keďže OPC UA unifikuje všetky funkcie ponúkané uvedenými špecifikáciami. Vzhľadom na jeho platformovú nezávislosť a využitie veľmi aktuálnej technológie webových služieb sa predpokladá, že OPC UA bude nasadený v ešte širšom okruhu odvetví a aplikácii ako klasické OPC. Môže byť využitý v elektronických moduloch, DCS, MES a ERP systémoch.

Úzky okruh jednoducho použiteľných služieb umožní pristupovať k unifikovanému adresnému priestoru OPC serverov spoľahlivým a bezpečným spôsobom.

V prípade použitia binárneho kódovania sa OPC UA stáva vysoko výkonným riešením, podstatne rýchlejším než XML dátová komunikácia.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   

Post new topic   Reply to topic



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group